Қарағанды облысының «Тамақтануды ұйымдастыру» мамандығы бойынша жас өндірістік оқыту шеберлеріне арналған «Аспаздық коворкинг» облыстық семинар-практикумы
20-10-2025 11:39
Қарағанды облысының «Тамақтануды ұйымдастыру» мамандығы бойынша  жас өндірістік оқыту шеберлеріне арналған «Аспаздық коворкинг» облыстық семинар-практикумы

      2025 жылғы 20 қазанда Қарағанды облысында білім беруді дамытудың оқу-әдістемелік орталығының басшылығымен Қарағанды тамақтану және сервис колледжі базасында жұмысшы мамандықтар жылы аясында және халықаралық аспаздар күніне орайластырылған «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығы бойынша жас педагогтерге арналған «Аспаздық коворкинг» облыстық семинар-практикумы өткізілді.

         Іс-шараның мақсаты - жас өндірістік оқыту шеберлері мен арнайы пән оқытушыларының практикалық дағдыларын жетілдіру, тәжірибе алмасу және тамақтану саласындағы инновациялық технологияларды көрсетуге арналған кәсіби алаң құру.                Бағдарламаға сәйкес, әлеуметтік серіктестердің шеберлік сабақтары көрсетілді:

«Аспаздық іс» бағыты бойынша:

-Машанло Абдухаким Махамеджанович, «ИП Машанло» директоры;

-Жаканбаев Ануар Болатович, «Turandot» мейрамханасының аспазы; 

«Кондитер ісі» бағыты бойынша:

-Тезекпаева Асель Жамбыловна, «Zapakh Klubniky» кондитерлік дүкенінің басшысы;

- Ахметова Дамира Тулюубаевна, ИП Ахметова

«Наубайхана ісі» бағыты бойынша:

-Дюсембаева Айнур Темирбулатовна, «ИП Tortefino» директоры.                                                                   

Педагогтердің шеберлік сыныптары көрсетілді:

«Мейрамхана ісі» бағыты бойынша:

-Бервальд Екатерина Александровна,  «Қарағанды тамақтандыру және сервис колледжі» КМҚК өндірістік оқыту шебері;

«Кондитер ісі» бағыты бойынша: 

-Вдовина Валерия Викторовна, «Қарағанды тамақтандыру және сервис колледжі» КМҚК арнайы пәндер оқытушысы;

«Наубайхана ісі» бағыты бойынша

-Маматова Гүлнара Машраповна, «Қарағанды тамақтандыру және сервис колледжі» КМҚК өндірістік оқыту шебері;

«Аспаздық іс» бағыты бойынша:

-Майснер Елена Владимировна, «Шахтинск технологиялық колледжі» КҚМК өндірістік оқыту шебері.

Колледж түлектері мен бітіруші курс студенттерінің шеберлік сыныбы:

«Аспаздық іс» бағыты бойынша: 

-Андросов Владимир Евгеньевич, «Грузинский дворик» кафесінің бас аспазы;  «Наубайхана ісі» бағыты бойынша:

-Әбдуәли Рәзия Серікқызы, «Қарағанды тамақтандыру және сервис колледжі» КМҚК 3-курс студенті;

«Мейрамхана ісі» бағыты бойынша:

-Воронина Анастасия Юрьевна, «Қарағанды тамақтандыру және сервис колледжі» КМҚК 2-курс студенті.

        Мастер-класстарды өткізу барысында әлеуметтік әріптестердің өкілдері, педагогтер мен студенттер кәсіби құзыреттілікті арттырудың тәжірибелері мен тәсілдерімен бөлісті:тағамдарды безендіру мен ұсынудың, кофенің әртүрлі түрлерін дайындаудың және ұсынудың заманауи тенденциялары, біліктілікті қалай арттыруға болады,сондай-ақ кондитерлік және ұн өнімдерін жобалау мен берудің заманауи үрдістерін игерубойынша.

          Іс-шара соңында  «Қарағанды облысында білім беруді дамытудың оқу-әдістемелік орталығы» КМҚК әдіскері И. П. Шленская қорытынды жасап, ұсыныстар берді.

Іс-шараға облыс колледждерінің 30 педагогы қатысты.